Mijn ergo

Welkom bij Mijn Ergo – Praktijk voor ergotherapie

 Wij behandelen in zowel Noord- als Zuid-Limburg aan huis, maar langskomen op de praktijk op de Kazerne 12 kan natuurlijk ook!

My Body And Mind Annemarie
Wat is en doet een ergotherapeut?

Als ergotherapeuten kijken wij samen met de cliënt naar oplossingen wanneer lichamelijke of psychische klachten de dagelijkse handelingen beïnvloeden. 

Contact opnemen?

Email: info@mijnergo.nl
Bel: 06-14651968

De ergotherapeut richt zich bijvoorbeeld op de zelfredzaamheid (douchen, aan- en uitkleden, eten, koken, huishouden, mobiliteit enz.), behoefte aan ontspanning (hobby’s, sport) en behoefte aan zingeving (vrijwilligerswerk, studie, werk). De ergotherapeut kijkt vanuit uw wensen en behoeftes en zoekt creatief, samen met u en andere betrokkenen, naar oplossingen.

Ergotherapie wordt minimaal 10 uur per jaar vergoedt door de zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

Kinderen

De ontwikkeling van kinderen verloopt niet altijd vanzelf. Een kind kan problemen hebben met allerlei dagelijkse activiteiten, zoals met aan- en uitkleden, eten, schrijven of zelfstandig spelen.

Volwassenen en ouderen

Volwassenen en ouderen kunnen om allerlei redenen problemen of beperkingen ervaren in het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Wij ondersteunen o.a. bij reuma, oncologie, mantelzorg, vermoeidheid, stress, valpreventie, dementie, hersenletsel et cetera.

Arbeid

Door het ervaren van knelpunten tijdens of na het werk, kan de productiviteit, kwaliteit en tevredenheid aanzienlijk verminderen. De ergotherapeut ondersteunt in het voorkomen van, verhelpen van of omgaan met klachten, het verantwoord werken of het verduurzamen van een bedrijf.

Neem contact op met Mijn Ergo