Leer hier alles

Over Kazerne12
KalenderInteresse om te huren?

De geschiedenis achter onze naam en het logo

Na overname van de stad Venlo besloten de Spanjaarden aan de overzijde van de Maas een fort te bouwen. Aangezien werd gestart op 29 september 1641, de devotie dag van Sint-Michaël, werd het fort naar de engel vernoemd. Het fort werd in 1644 volledig functioneel in gebruik genomen.

Fort Sint-Michiel en de Frederik Hendrikkazerne

In 2010 zijn er delen van het oude Fort Sint-Michiel blootgelegd, die nog in goede staat verkeerden. De restanten gelden als uniek voor Nederland, omdat dit een van de weinige door de Spanjaarden gebouwde forten betreft op Nederlandse bodem. Vooral de gaafheid speelt daarbij een grote rol. Het unieke ligt volgens een archeologisch rapport juist in de zo compleet bewaarde gaafheid.

Op de plek van Fort Sint-Michiel werd tussen 1910-1913 de Frederik Hendrikkazerne gebouwd: een omvangrijk complex met onder andere vier legeringsgebouwen, een wachtgebouw, exercitieloodsen, een scherm- en gymnastieklokaal, privaatgebouwen, wapenmagazijnen, stallen en een hospitaal.

Hoe is het logo ontstaan?

Bij het bedenken van de naam en het ontwerpen van het logo is geprobeerd deze twee prominente delen uit de geschiedenis van Venlo/Blerick samen te brengen.

Kazerne12; als deel van de kazerne, gevestigd op nummer 12 aan de Kazernestraat met als logo de omtrek van Fort St. Michiel. Kazerne12 is gevestigd in het nieuwe gedeelte van de voormalige marechaussee kazerne, ook wel bekend als “de dansende olifant”.

Onder de naam Kazerne12 werken 16 partners onder leiding van William van Lent, eigenaar en bedenker van My35’, en Louk Joris samen aan een gezamenlijke missie op het gebied van gezondheid, schoonheid, persoonlijke ontwikkeling en tijd voor jezelf.

aantal bedrijven

Vrije kantoren

ideeën

kopjes koffie

wat drijft Kazerne12

Onze Missie

Samen kun je altijd meer. Gezondheid is niet vanzelfsprekend en doen wat voor jouw gezondheid het beste is, is niet altijd makkelijk. Wij helpen je graag. Samen met jou en met elkaar zorgen we ervoor dat je weer lekker in je vel komt te zitten en zo goed mogelijk kan functioneren. Misschien moet je eigenlijk meer gaan bewegen en zoek je naar de juiste begeleiding, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al heel veel sport maar steeds meer last krijgt van je spieren. Of zou je beter op je voeding moeten letten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Met zo veel professionals onder één dak kunnen we je bijna altijd helpen. Samen werken we aan gezondheid.

Leuke weetjes over

Kazerne12

De dansende olifant

Zo staat de voorkant van het pand bekend. In de tijd van de Frederik Hendrikkazerne was hier de marechaussee gevestigd. De achterkant van het pand, waar Kazerne12 gevestigd is, is pas veel later bijgebouwd en heeft pas sinds 2019 een eigen ingang.

foutieve Navigatie

De meeste navigatiesystemen zullen je naar de verkeerde kant van het pand navigeren. Kazerne12 is bereikbaar via het kazerneterrein; volg de bordjes op de rotonde, aan het einde van de weg links en daarna na het grote gebouw aan je linkerhand weer links de parkeerplaats van Kazerne12 op. 

Genoeg en gratis parkeergelegenheid

Voor het pand bevindt zich een grote parkeerplaats met genoeg gratis parkeergelegenheid.

Wachten op je afspraak

Wanneer je nog even moet wachten omdat je een afspraak hebt, kun je gratis een lekker kopje koffie of thee pakken bij de koffieautomaat. Neem plaats aan de ronde tafel in de wachtruimte waar je vanzelf opgehaald zult worden voor je afspraak. 

vergaderruimte te huur

Wist je dat onze vergaderruimte ook te huur is voor externen? Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden. 

Kazerne12 team

Contactpersonen

William Van Lent

Eigenaar & bedenker

Louk Joris

Bedenker & locatiemanager

Annemarie Joris-Vervoort

Communicatie & content manager

Kazerne12 is een verzamelplek van gezondheid- en sportprofessionals

KAZERNE12

Kazernestraat 12
5928 NL Venlo
Tel: 06 - 55961822
E: info@kazerne12.nl