Niets belangrijker dan gezondheid…

Gezondheid is zo natuurlijk dat je er vaak niet bij stil staat. Tot het moment dat er iets hapert aan je gezondheid of aan die van een dierbare. Dan pas besef je wat gezondheid voor jou als persoon betekent en dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Mocht er iets aan de hand zijn, dan is het belangrijk dat we daar zo snel mogelijk bij zijn om zo veel mogelijk schade te beperken en deze snel te herstellen. Medische thermografie is een mooie en pijnloze manier om afwijkingen in een vroeg stadium vast te stellen. Zo wordt medische thermogafie bijvoorbeeld toegepast bij borstscreening (in plaats van de preventieve mammografie).

Medische thermografie, ook wel infraroodscreening, is het in beeld brengen van de fysiologische processen. Met zeer gevoelige, hoog-resolutie infraroodcamera’s en speciale screening software, worden minieme temperatuursverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar. Door de relatie met onderliggende organen en systemen kunnen afwijkingen in een vroeg stadium worden vastgesteld. Deze technologie is volledig veilig, er wordt geen schadelijke straling uitgezonden. De warmte uitstraling van de huid wordt gemeten en in beeld gebracht zonder aan te raken en is dus pijnvrij, er is geen enkel gevaar voor de gezondheid. Zowel een gedeeltelijke screening als een screening van het gehele lichaam is mogelijk.

Op de beelden die d.m.v. medische thermografie van het lichaam gemaakt worden, is te zien waar ontstekingen zichtbaar zijn. (Rood/wit is warm, groen is normale lichaamstemperatuur, blauw is te koud zoals bijvoorbeeld ook mogelijk is bij een te trage schildklier).

De screenings worden nagekeken door een arts en je ontvangt een uitgebreid thermografie rapport.

Het verschil tussen mammografie en infraroodscreening

Infraroodscreening is meeromvattend en geeft al in een vroeg stadium indicaties van fysiologische veranderingen in het lichaam. Fysiologische veranderingen gaan lang vooraf aan anatomische veranderingen waardoor het ook zeer waardevolle bijdrage is aan preventie. Mammografie is een beeldvormende techniek die heel duidelijk anatomische veranderingen in beeld kan brengen. Als er veranderingen bij mammografie zichtbaar zijn is dit al in een laat stadium van de ziekte.

Met medische thermografie/ infraroodscreening kan geen borstkanker vasstellen, maar er kunnen wel patroonveranderingen waarneembaar zijn die aanleiding kunnen geven tot verder onderzoek, of tot een ondersteunende behandeling voor een korte dan wel langere periode.

Dankzij gepatenteerde medische anatomie software waar mee gewerkt wordt, kunnen er anatomische beelden over warmte beelden heen gelegd worden waardoor het makkelijker wordt voor de arts om de beelden te interpreteren.

Gedeelde ervaring van M. Keters

Toen ik vlak na een zeer pijnlijke mammografie werd gebeld dat er “iets” was gezien op de mammogram. Het hoefde niet persé iets ergs te zijn maar er was wel een onderzoek nodig. Ze waren zo vrij om mij 2 dagen later in het ziekenhuis langs te laten komen. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis moest ik meteen WEER een mammogram laten maken. Ik vroeg mij af waarom de eerste niet genoeg was, helaas kreeg ik daar geen antwoord op en moest ik het maar over mij heen laten komen.  Nadat de foto’s weer gemaakt werden moest ik een hele nare punctie ondergaan waarbij ze 6 biopten afnamen. Uiteindelijk bleek het loos alarm! Ze vertelden mij dat het kleine kalkspatjes waren en ik mij geen zorgen hoefde te maken. Vervolgens mocht ik gewoon weer mee op het schema voor het bevolkingsonderzoek.

Acht maanden na mijn laatste mammogram kreeg ik weer een oproep, het eerste wat ik toen dacht: Niet weer!!!

Ik vond het onderzoek zeer pijnlijk en maakte mij zorgen om de straling. Natuurlijk was ik ook erg geschrokken van de ‘vals’ positieve uitslag. Toen dacht ik bij mijzelf: Is er geen andere oplossing die pijnloos, stralingsvrij en vrouwvriendelijk is ?

Na een tijdje gezocht te hebben kwam ik bij infraroodscreening terecht. Deze manier van ‘preventief’ borstonderzoek is geheel pijnvrij, vrouwvriendelijk, stralingsvrij en hoeft daarvoor zelfs géén contact met het lichaam te hebben. Ook kunnen zij met deze methode afwijkingen vaststellen ver voordat deze zichtbaar worden bij mammografie. Uit ervaring blijkt soms wel tot vijf jaar eerder.

Niet alleen afwijkingen in de borsten, maar ook afwijkingen in het lymfesysteem, bloedvaten en/of borstweefsel zijn met deze methode vroegtijdig vast te stellen. Zelfs is te zien of eventuele klachten worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een storende wortelkanaalbehandeling, waarvan de toxines, veroorzaakt door de bacteriën, rechtstreeks via de lymfe de borst instromen.

Ik ben ontzettend blij dat ik een infraroodscreening heb ondergaan!

Medische Thermografie bij Kazerne12

Als centrum voor gezondheid vinden wij met Kazerne12 Medische Thermografie een ontzettend mooie aavulling en zijn blij dit aan te kunnen bieden. De volgende screeningsmomenten zijn op dinsdag 18 augustus en dinsdag 10 november. Meer informatie over de kosten en aanmelden vind je door op de volgende link te klikken.