Een bezoek aan een schoonheidsspecialist wordt vaak gezien als luxe. Er zijn weinig mensen die echt met regelmaat naar een huidprofessional gaan. In haar praktijk ziet Ruth veel mensen met huidproblemen, maar gelukkig ook steeds meer mensen die preventief aan het verbeteren van hun huid willen werken. En natuurlijk is het een echt verwenmomentje, maar het is nog zoveel meer dan dat;

1. Je huid heeft je nodig

De huid is het grootste orgaan! We hebben allemaal wel eens te maken met stress, verkeerde voeding, warmte verschillen, zonlicht, medicatie, luchtvervuiling etc. Je huid beschermt je hier tegen, het is daarom van groot belang dat je huid in optimale conditie is, om zo (zichtbare) schade aan de huid tegen te gaan. Het verzorgen van je huid is net zo belangrijk als elke dag je tanden poetsen!

2. De huid is een complex orgaan

De huid is een ingewikkeld orgaan. Het bestaat uit diverse lagen met elk zijn eigen functie. Iedere huid is anders en bovendien vernieuwd de huid zich voortdurend. Velen hebben moeite met het vinden van de juiste producten voor hun huid. Ben eens eerlijk, gebruik je al jaren hetzelfde product omdat het zo lekker ruikt, of omdat het echt wat doet voor je huid? Of heb je alle potjes van de drogist al geprobeerd en heb je nu eenmaal een slechte huid. Zo zonde! Want er kan met de juiste behandeling en producten echt heel veel. Laat je eens goed adviseren. Je huid heeft je nodig!

3. Huidverbetering op lange termijn

Zelfs de beste gezichtsverzorgingsproducten zullen minder effectief zijn als je verstopte poriën en oneffenheden op je huid hebt. Als je je huid regelmatig laat schoonmaken zal ook jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine veel effectiever zijn. Ook zet ik in op de dieper gelegen huidlagen. Terwijl reguliere cosmetica en cosmeceuticals in hoofdzaak de buitenste huidlagen voeden. Dit zijn huidverzorgende producten en bevatten weinig actieve bestanddelen. Ze zullen de huid op korte termijn een behaaglijk gevoel geven, maar als je huid na het douchen steeds een trekkerig gevoel geeft kun je je afvragen wat de crème daadwerkelijk gedaan heeft. In mijn praktijk werk ik met met de huidverbeterende producten van dermatocosmetica Clephar, die dieper in de huid hun werk doen en met name op langer termijn echt het verschil maken als het om huidverbetering gaat.

4. Behandelen van huidproblemen en huidveroudering

Huidproblemen kunnen heel vervelend zijn. Voor het behandelen van huidproblemen heb je intensieve behandelingen, de juiste producten en goed advies nodig. Ga nooit zelf aan de slag dat doet vaak meer kwaad dan goed. Ouder worden we allemaal, en we willen ook allemaal mooi oud worden. Een huid die optimaal functioneert en is beschermd verouderd veel minder snel. Daarbij komt dat een goed verzorgde gezonde huid er altijd jonger uitziet, ondanks de rimpels. Wie heeft er dan nog botox nodig?

5. Huidcheck!

Je hebt maar één huid, wees er zuinig op! Tekenen van huidproblemen of huidveroudering worden snel aangepakt, zoals fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, acne, rosacea, huidverslapping en dergelijke. Maar ook vreemde vlekjes, bultjes etc. worden goed in de gaten gehouden. Jaarlijks krijgen 70.000 Nederlanders huidkanker en dat aantal stijgt nog steeds. Er op tijd bij zijn voorkomt een hoop problemen.

Maak snel een afspraak bij Ruth, Certified Skin Professional.

Er zijn nog genoeg andere redenen om je huid goed te verzorgen en regelmatig naar de schoonheidsspecialist te gaan. Maar het belangrijkste is dat je huid het nodig heeft. En jij ook! Gun jezelf daarom elke 4 tot 6 weken een momentje om jezelf en je huid lekker te verwennen!