“Sport doet iets met je…”

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Tijdens het sporten. Maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen. En die steeds opnieuw te verleggen. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. Bij Kazerne12 trekken we het breder en praten we over bewegen en over vitaliteit.

Al onze partners kunnen op hun eigen manier bijdragen aan vitaliteit en in de Nationale Sportweek, die georganiseerd wordt van 18 t/m 27 september, zullen we verschillende thema’s uitlichten door middel van mooie evenementen, interssante acties en leuke workshops.

Laat je bijvoorbeeld letterlijk en figuurlijk in beweging brengen tijdens de Move to be Moved workshop. Kom op een andere manier in beweging, maar ook tot rust tijdens één van onze Yoga workshops: Kennismaken met Yoga, Aerial Acrobatics of Aerial Yoga – Relax & Recharge. Misschien wil je liever lekker in het zweet werken, kom dan lekker bootcampen.

Nationale Sportweek 2020

“Sport doet iets met je…” Dat is dit jaar het thema van de Nationale Sportweek die georganiseerd wordt door NOC NSF. Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Door de coronacrisis staan we nu nóg meer dan normaal voor de uitdaging om de sport overeind te houden, want uit onderzoek blijkt dat veel mensen minder zijn gaan sporten. 

Sport & Voeding

Sport en voeding zijn onlosmakelijk verbonden aan een gezonde levensstijl. Of je beweging nu bestaat uit voetbal, een flink stuk wandelen of een rondje hardlopen, alle vormen van bewegen zijn goed voor je. Door sport krijg je een betere conditie, word je sterker, kun je op gewicht blijven en voel je jezelf mentaal en fysiek beter. Gezonde voeding helpt daarbij. Als je lekker wil sporten, is het namelijk slim om gezond en gevarieerd te eten. En door gezond en gevarieerd te eten, beweeg je lekkerder. Ook zorgen voldoende beweging en gezonde voeding voor een kleinere kans op overgewicht en op hart- en vaatziekten. Leer er alles over tijdens de workshop Sport & Voeding, of volg een proefles bij My35′ of You’re My Drive om de stap te zetten naar meer bewegen of kom lekker dansen tijdens de proefles paaldansen of de workshops chair dance.

Vitaal ouder worden

Sporten en bewegen houdt je fit, ook als je wat ouder bent. Oud worden wil iedereen, maar fit en vitaal oud worden is nog veel leuker. Helaas blijkt vaak dat naarmate iemand ouder wordt, diegene minder beweegt. Dat is jammer! Sport en beweging helpen namelijk om in goede conditie te blijven en om sociale contacten te onderhouden. Zeker voor ouderen is sport een ideaal middel tegen eenzaamheid. Daarnaast verkleint regelmatig bewegen ook nog eens de kans op chronische ziekten. Door vitaal ouder te worden blijf je lichamelijk en mentaal lekker in je vel zitten, dus kun je langer de activiteiten blijven doen die je graag doet. Natuurlijk zijn er veel meer aspecten die bijdragen aan vitaal ouder worden. Op zaterdag 26 september organiseren wij van 13.00-17.00 een interactief symposium over vitaal ouder worden.

Lichamelijke klachten

Om fijn te kunnen bewegen zijn natuurlijk een aantal randvoorwaarden nodig. Op de dag van de voet kun je gratis je voeten laten checken en eventueel een kleine plaatselijke behandeling ondergaan indien er klachten zijn. Denk hierbij aan een likdoorn, nagel die ingroeit of een pijnlijke eeltplek. Maar misschien loop je wel al langer met klachten rond maar weet je niet zo goed waar ze vandaan komen. Tijdens de Nationale Sportweek krijg je een mooie korting als je een EMB bloedtest traject aangaat.

Maar ook als je heel graag in actie wilt komen maar wanneer je niet weet waar je moet beginnen kun je bij ons terecht. Tijdens de Nationale Sportweek bieden wij gratis vrijblijvende gesprekken aan met onze vitaliteitsmakelaars. Samen gaan we kijken waar je tegen aanloopt en wie jou het beste kan helpen of begeleiden.  

Leuke actie op onze website

Last but not least hebben we de hele week een leuke actie op onze website: er zijn door al onze partners verschillende cadeautjes verstopt. Vind jij bijvoorbeeld een gratis workshop, een gratis massage, of een gratis proefles? Doorzoek de website en vind een te gek cadeau!

Wil je alle acties nog eens op een rijtje zien?