Gezonde voeding

Het belang van voeding

Dat gezond eten ontzettend belangrijk is, weten we wel. Maar wat is gezond eten en wat past bij jouw leefpatroon? 

Woensdag 14 oktober: 19.00-20.00u 

Voeding is de brandstof die ons lichaam in beweging houdt en samen met water en zuurstof in leven houdt. Onze voeding is grofweg onder te verdelen in drie hoofdbestanddelen, namelijk: koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze hoofdbestanddelen leveren ons lichaam met name brandstof en bouwstoffen. Voor alle dingen die we doen heeft het lichaam deze brandstof en bouwstoffen nodig. Denk aan groeien, herstellen van een griep, ademen, wandelen en praten. Zelfs als je slaapt heeft je lichaam energie nodig! Deze energie ontstaat door de verbranding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast heeft het lichaam vitaminen, mineralen, spoorelementen, water, zuurstof en beweging nodig om alle lichaamsonderdelen aan de gang te houden.

Voeding is dus de basis van ons bestaan en van onze gezondheid. Met goede voeding is veel gezondheidswinst te boeken en zijn veel problemen te voorkomen. Helaas wordt er door veel mensen te weinig gebruik gemaakt van de belangrijke bijdrage die goede voeding levert aan een gezond leven.

Wil jij wel alles uit je voeding halen? Wil je meer inzicht krijgen in je eet- en leefpatroon? Wil je aankomen of afvallen? Meld je dan snel aan voor deze workshop.

De kosten voor deze online workshop bedragen 20 euro.

Deze workshop wordt aangeboden door TPSanté. Meld je aan door een bericht te sturen via het contactformulier en vernoem daarbij ook je telefoonnummer. Je ontvangt dan een bevestiging en een betalingsverzoek. Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link waarmee je toegang krijgt tot de workshop. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop of tablet en een goed werkende internetverbinding en eventueel iets om aantekeningen te maken.