Nieuwe website Kazerne12

Online workshop

Voeding & Overgang; je leert er alles over tijdens deze digitale workshop die je dus lekker vanuit thuis kunt volgen. 

Donderdag 5 november 19.00-20.00 uur 

 

Veel vrouwen gebruiken medicijnen en hormonen om overgangsklachten te verminderen. Maar gezonde voeding kan ook helpen.

Tijdens de online workshop Voeding & Overgang leer je er alles over. Wist je bijvoorbeeld dat sommige voedingsstoffen overgangsklachten zoals opvliegers, hevige transpiratie en een onrustig gevoel, kunnen verminderen? Natuurlijk is het altijd goed om een gezond voedingspatroon na te streven, maar vooral tijdens de overgang kunnen de “problemen” door gezonde voeding sterk verminderd worden.

Of wist je dat in soja stoffen zitten die bekend staan als fyto-oestrogenen? Deze plantaardige oestrogenen vormen een goede aanvulling op je ‘eigen’ vrouwelijke hormonen, de oestrogenen. Fyto-oestrogenen vind je in bijna alle groenten, fruit en granen, alleen de hoeveelheid verschilt. Er zijn aanwijzingen dat soja overgangsklachten kan verminderen. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat Japanse vrouwen minder last hebben van de overgang dan westerse vrouwen. Mogelijk wordt dit veroorzaakt doordat Japanse vrouwen gedurende hun leven meer soja eten dan westerse vrouwen.

Leer nog meer van dit soort interessante wetenswaardigheden tijdens de workshop Voeding & Overgang. Meld je snel aan.

De kosten voor deze online workshop bedragen 20 euro.

Deze workshop wordt aangeboden door TPSanté. Na aanmelding door een bericht te sturen via het contactformulier waarbij je aangeeft om welke workshop het gaat, ontvang je een bevestiging en een betalingsverzoek. Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link waarmee je toegang krijgt tot de workshop. Het enige wat je nodig hebt, is dus een laptop of tablet, een goede internetverbinding en eventueel iets om aantekeningen te kunnen maken. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.