Nieuwe website Kazerne12

Critical Alignment Yoga

Deze yoga les is voor iedereen, ook als je nog beginnend bent.

Zondag 25 oktober: 12.30-14.00u 

Balans

Veel mensen hebben een zittend of juist staand beroep waardoor de bovenrug en onderrug chronisch verkeerd belast worden. We zitten allemaal wel eens met een kromme rug achter een computerscherm of te staren lang achter elkaar naar ons telefoonscherm. 

Het concept van critical aligment is gebaseerd op het onderscheid tussen “bewegingsspieren” die meer aan de oppervlakte liggen, en “houdingspieren” gelegen rondom de wervelkolom en gewrichten.

De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden. Daar tegenover hebben de houdingspieren juist de neiging om te verslappen. Door deze disbalans kunnen allerlei klachten en beperkingen ontstaan. Het doel van critical alignment yoga is om de balans tussen deze twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen.

Ontdek waar je spanning vast houdt en hoe je die kunt loslaten

In deze technische yoga special maak je kennis met vooroverbuigingen. Allerlei houdingen die je opnieuw leren ontdekken waar je spanning vast houdt en hoe je die kunt loslaten. Deze special is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je nieuw bent in de body and mind wereld.

Na deze leerzame special is er ruimte voor een theetje. 

Deze workshop wordt aangeboden door My Body & Mind- Yoga en Pilates studio.