Een burn out…

Helaas krijgen steeds meer mensen hiermee te maken. Burn out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn en geen energie en motivatie meer te hebben voor de dagelijkse bezigheden. Je bent je eigen gevoel van grenzen kwijt. Je gaat over je grenzen heen en vraagt je af waar je gevoel gebleven is.

Bij een burn out bouw je chronische stress op. Misschien lig je nachtenlang te piekeren… Ben je ‘s ochtends doodmoe… Kun je je moeilijk op je werk concentreren… Je verliest controle… Je voelt de chronische stress in je lijf en je nek zit muurvast. Op een gegeven moment ben je niet meer in staat om te werken, sociaal bezig te zijn en te genieten van het leven.

Gelukkig is het geen uitzichtloze situatie. Je kunt je energie weer terug krijgen, herstellen en tijdens je herstel ontzettend groeien en jezelf leren kennen. Uiteindelijk (hoe gek het ook klinkt als je je in deze situatie bevindt) kan het je zelfs ontzettend veel opleveren en het mooie is dat je het niet alleen hoeft te doen. Het kan heel fijn zijn om je ervaringen te delen met mensen die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Voor mensen die nooit in dezelfde situatie gezeten hebben, is het heel moeilijk voor te stellen hoe je je voelt. Het is fijn en belangrijk om een plek te hebben om echt even helemaal tot rust te komen; stilte in je hoofd en rust in je lijf te ervaren.

Mindful Stress Relief Yoga

Bij My Body & Mind- Yoga en Pilates studio willen we die plek graag bieden middels onze Mindful Stress Relief Yoga – groep. Als groep ga je samen met onze yogadocente Yvon op donderdag van 10.15 – 11.15 uur met “Mindful Stress Relief Yoga” aan de slag om te werken aan herstel.

Yoga leert je om mentaal en lichamelijk beter gefocust te zijn. Het helpt je bovendien te ontspannen en spanningen los te laten, door middel van:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Meditatie
  • Verbeteren van je lichaamshouding

Door tijd te besteden aan ademhaling en meditatie, wordt het cortisolgehalte in je bloed lager. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Door je longen met frisse lucht te vullen, word je bovendien rustiger, en ben je beter in staat om beslissingen te nemen en de uitdagingen van alledag aan te gaan. Door regelmatig Yoga te beoefenen, kun je hoofdpijn verminderen en je bloeddruk verlagen. Bovendien helpt het tegen vermoeidheid en slapeloosheid. Door Yoga ga je namelijk dieper en rustiger ademhalen, waardoor het zuurstofgehalte in je hersenen toeneemt en gifstoffen worden afgevoerd.

Bewegen als herstel

Deze les moet de drempel verlagen om bewegen als herstel in te zetten, samen met anderen aan jezelf te werken en op fijne manier weer rust en in je hoofd en je lijf te krijgen. Ook zou deze les een opstap kunnen zijn richting normale yogalessen of andere sportmogelijkheden zoals wandelen, hardlopen of fitness wanneer het weer beter met je gaat.

Deze groep is alleen toegankelijk voor mensen die overspannen thuis zitten of op aan het bouwen zijn na een burn-out. Deelname is kosteloos en er is ruimte voor maximaal 9 personen. Als je deel neemt moet je ervoor openstaan om samen te werken aan het herstel van jezelf en je groepsgenoten. Ook verwachten wij dat je eerlijk bent om uit jezelf “plaats te maken” voor anderen als je weer aan het werk bent of als je weer beter in je vel zit.

Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen; werken aan je herstel. Zie deze les als ondersteuning in je herstel en gun jezelf dat uurtje in de week waarin je echt even met je Body & Mind aan de slag gaat.

Samen werken aan gezondheid

Ook voor jouw verdere traject kun je bij Kazerne12 terecht. We hebben ontzettend veel kennis in huis en begeleiden je graag op fijne manier naar herstel.

Rachelle Janssen heeft als movement therapist al heel veel mensen geholpen weer terug te keren bij zichzelf; weer opnieuw te leren voelen, te luisteren naar hun lijf en grenzen aan te geven. Door bewustwording andere keuzes te maken en patronen te doorbreken om herhaling te voorkomen en zelf weer de regie te krijgen over hun leven.

Daarnaast kun je met voeding ook ontzettend veel doen om je herstel te bevorderen, Thea van TPSanté kan je daar alles over vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat je door stress al snel een vitamine B12 tekort hebt en dat je je daardoor extra slecht kunt voelen? Kleine aanpassingen kunnen al heel veel rendement opleveren en het herstel bevorderen.

De therapeuten van Mijn Ergo kunnen samen met je aan de slag gaan om de oorzaken van de burn-out op te sporen en aan te pakken. Een te drukke agenda, teveel zorgtaken of een slechte balans tussen thuis en werk zijn hier voorbeelden van. Mijn Ergo gaat doelgericht, samen met jou, aan de slag om een balans te vinden in jouw energiepatroon.

Ook Gezondheidspraktijk Derks staat voor je klaar met massages die zich richten op de balans in lichaam en geest, zoals een Ayurvedische Massage of Chakra Energie Massage.

WuWei kan je helpen je lichaam weer in evenwicht te brengen door middel van acupunctuur en acupressure.  Meridianen worden gestimuleerd om een teveel of een tekort aan energie te reguleren zodat de energie weer vrij kan stromen. Zo kan het lichaam zich gaan herstellen en zijn balans weer hervinden.

Plek in de Mindful Stress Relief groep

Er is weer ruimte in de groep. Voel je vrij om contact met ons op te nemen om te kijken of we iets voor jou kunnen betekenen. Dat kan via het contactformulier maar een appje of belletje kan natuurlijk ook (0648979545).